Sponzen

De spons is een van de meest belangrijke accessories die je nodig hebt bij het goed en krasvrij wassen van de auto. Door het boenen met een spons en daarop vuil ontstaan er eenvoudig krasjes in de lak. Dit zijn de zogenaamde poetskrassen of swirls. Om dit te voorkomen heb je een spons nodig die het vuil vasthoud. Niet op het oppervlak, maar dieper in het materiaal.

Spons van microvezel

Een spons met lange vezels of microvezel dreads pakt het vuil op en houdt het vast zonder dat je er tijdens het wassen mee over de lak krast. Knijp de spons regelmatig uit en gebruik bij voorkeur twee emmers bij het wassen. Een emmer met daarin schoon (lauwwarm) water en een goede shampoo en een emmer met water om de vervuilde spons in uit te knijpen. Zo voorkomt je dat je de autolak wast met verontreinigd water.

Applicatorspons

Een applicatorspons (van bijvoorbeeld SONAX of Turtle Wax) is geschikt voor het aanbrengen van een wax, bandenglansgel, sealant, lakreiniger, plastic- en rubbergel of polijstmiddel. De structuur van deze applicatorsponzen is zeer dicht waardoor je zuinig met het aan te brengen product om gaat, het product goed in kunt inwerken en je altijd voldoende grip hebt op de spons.

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.