Excentrische Polijstmachine 230V/600W (18% Korting!)

Normale prijs: € 144,95

Onze prijs € 119,00

OF

Levertijd van dit product ca. 5 tot 7 werkdagen. 

Bereik met deze Dual-action polijstmachine zeer eenvoudig een professioneel resultaat!

Excentrische polijstmachine (600W) van het merk Carpoint: Krachtige excentrisch roterende machine voor het poetsen en polijsten van gelakt autoplaatwerk. Met deze machine polijst u zeer gemakkelijk en uitermate veilig uw auto, met het resultaat van een professional! Dankzij de excentrische beweging maakt u geen hologrammen of kringen in de lak waardoor een maximale glad oppervlak ontstaat. In de beschrijving hieronder leest u meer informatie over het polijsten en poetsen met deze excentrische polijstmachine.

De excentrische polijstmachine 600W wordt compleet geleverd met:
- Ergonomisch u-handvat (linkshandig en rechtshandig te monteren)
- Draaischijf met diameter van 125mm
- Handige opbergtas
- Diverse accessoires (2 sleutels, 6,5" polijstpad en 2 reserve koolborstels)

Vragen over dit product? Wij zijn dagelijks bereikbaar van 09:00 tot 21:00 via 085-0600 123 of info@123carcleaning.nl.  

Details

Technische kenmerken:
Spanning: 230V 50Hz
Nominaal vermogen: 600W
Lengte voedingskabel: 3m
Onbelaste snelheid: 1500 - 6800 toeren p/min
Excentrische uitslag: 8mm
Meegeleverde adapterplaat: 125mm
Max. pad diameter: 180mm

Waarom een excentrische polijstmachine?
De aanschaf van een excentrische of dual-action polijstmachine is de eerste stap voor het professioneel poetsen/detailen van uw auto. Doordat deze polijstmachine willekeurig excentrisch roteert, verwijdert u eenvoudig en snel krasjes en defecten uit de autolak. Ook heeft een excentrische polijstmachine het voordeel dat u bij normaal gebruik echt geen schade kunt aanrichten op de lak door de vrije uitslag van de pad. Daarom werkt een dual-action machine ook veel rustiger dan een enkel roterende polijstmachine die "alle kanten op trekt" en daardoor hologrammen en cirkels in de lak achterlaat. 

Aan de slag: Krasjes en Swirls verwijderen!
Afhankelijk van de staat van de autolak heeft u een keuze gemaakt voor de juiste Pad's en het juiste polijstmiddel(Voor hulp: 085-0600 123 of info@123carcleaning.nl). U brengt een redelijke hoeveelheid (ter grootte van twee muntstukken) aan op de pad die u gebruikt. Wrijf de polijstpasta met uitgeschakelde machine uit over een deel van het te behandelen oppervlak (ca. 40x40 cm). Start de polijstmachine vervolgens met de pad op de lak, om spetteren te voorkomen. Werk zo het gedeelte waar u de pasta heeft aangebracht een aantal keren af, van links naar recht en van onder naar boven. Haal de machine tijdens het polijsten niet van de lak en schakel altijd uit met de pad op de lak zodat de polijstpasta niet spettert. U hoeft geen druk te zetten, het gewicht van de machine geeft voldoende druk. Voor het verwijderen van swirls, hologrammen en kleine krasjes volstaat een toerental van 1.000 tot 1.500 toeren. Begin hiermee en doe vanzelf ervaring op, iedereen kan het! Poets na een deel gepolijst te hebben het residu weg met een goede zachte microvezeldoek om het resultaat te zien. Bepaal dan of u langer moet polijsten of dat u aan het volgende deel van de auto kunt beginnen.

Diepere krassen verwijderen
Voor het verwijderen van diepere krassen in de autolak zul je met een hoger toerental moeten werken en langer de tijd nemen. Je kunt een groter vlak nemen dan bij het verwijderen van lichte swirls, bijvoorbeeld een halve motorkap. Breng de polijstpasta aan op de pad, verspreid dit over het te polijsten deel van de auto en wrijf dit eerst rustig in met een toerental van 1.000. Vervolgens kun je met een toerental van 3.700 tot 4.500 toeren de krassen uit de lak werken. Werk hierbij langzaam en gelijkmatig het te polijsten deel af van links naar rechts en onder naar boven, totdat de polijstpasta korreltjes begint af te geven. Dan begint het polijstmiddel op te drogen en moet je stoppen. Wrijf het residu uit met een zachte microvezeldoek om het resultaat te zien! Bepaal dan of u dit deel nogmaals op dezelfde manier moet bewerken. Poets dan eerst alle droge residu van het polijstmiddel weg.

Heeft u vragen over het excentrisch polijsten van uw auto? Neem dan contact met ons op via 085-0600123 of info@123carcleaning.nl.

Lees de bijgeleverde gebruiksaanwijzing aandachtig door.
 

U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):

Aanvullende informatie

Fabrikant Carpoint
Speciaal voor Volledige auto
Gebruik Machinaal
Verpakkingsinhoud 1 stuk incl. 125mm steunschijf
Artikelnummer 1717324
Productcode POLEX600
UAC code 8711293089147
Adviesprijs € 149,99