Waarom uw auto poetsen/detailen?

Waarom uw auto (uitgebreid) poetsen of detailen?

Er zijn een aantal verschillende redenen om ervoor te zorgen dat uw auto netjes verzorgd en gepoetst moet worden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u uw auto wilt inruilen bij een autobedrijf of gaat verkopen via websites als www.marktplaats.nl, www.speurders.nl, www.autoscout24.nl of www.gaspedaal.nl. Het spreekt voor zich dat een netjes uitziende en verzorgde auto of oldtimer een hogere waarde heeft en u dus het beste bod kunt krijgen!

Het kan ook zijn dat u met uw (klassieke) auto naar een speciaal evenement gaat als een bijvoorbeeld bruiloft, gala, oldtimer meeting of puzzelrit. Het wassen, poetsen en detailen van de auto is bij velen onderdeel geworden van de hobby of liefde voor zijn of haar auto(’s). Hier leest u het belang van het goed (optisch) onderhouden van uw auto.

Uw auto inruilen

Wanneer u uw auto in gaat ruilen wilt u natuurlijk het hoogste bod. De eerste indruk van een auto bepaalt een groot deel van de indruk die de taxateur krijgt over de staat van het voertuig. Een net en verzorgd exterieur en een fris en goed/neutraal ruikend interieur zijn hierbij van cruciaal belang. Een keurig nette auto is immers voor het autobedrijf ook makkelijker en voor een hogere prijs te verkopen! Kleine schades als lichte krasjes en schaafplekken op de bumpers zijn voor de inkopende partij een reden om de taxatiewaarden van uw auto zwaar te drukken. Vaak onterecht doordat veel lichte schades gemakkelijk kunnen worden verholpen door u zelf, zonder hoge kosten. Voorkom daarom deze discussie met het autobedrijf.

Wilt u uw auto inruilen? Zorg er dan voor dat:
  -  De lak er niet dof uitziet en de kleur een diepe glans heeft         -> Ga naar de juiste producten
  -  Alle ruiten van de auto schoon zijn aan binnen- en buitenkant         -> Ga naar de juiste producten
  -  Plastic exterieurdelen een diepzwarte en verzorgde kleur hebben          -> Ga naar de juiste producten
  -  De wielen schoon zijn en de banden een diepzwarte kleur hebben          -> Ga naar de juiste producten
  -  Het interieur van de auto fris ruikt en geen vlekken heeft in de bekleding          -> Ga naar de juiste producten

Doe net wat meer: Een goed autobedrijf ziet direct het verschil tussen de auto die door de eigenaar met de hand is gewassen, of de auto die regelmatig door de wasstraat is gereden. Zeker wanneer het voertuig is voorzien van een donkere lak of een lak zonder metallic deeltjes. 

Het belang van onderhoud aan het exterieur van de auto

Door goed onderhoud blijft het interieur en exterieur van de geliefde bolide in topconditie. Bij een volledige detail-beurt wordt de lak gereinigd, gevoed, geseald en voorzien van een wax waardoor de ultieme glans ontstaat. Ook is de laklaag dan beschermd tegen alle schadelijke invloeden van buitenaf. Kunststofdelen, raam- en deurrubbers worden gevoed en beschermd tegen uitdrogen of verkleuren, wat een uitstraling geeft “als nieuw”.

Het belang van onderhoud aan het interieur van de auto

Het interieur van de auto is de leefomgeving van de bestuurder. Een netjes verzorgd en vlekvrij interieur is onmisbaar wanneer u uw auto wilt verkopen of laat taxeren. Gebruik altijd de juiste producten dat past bij het type bekleding. Kies naar wens een interieurreiniger met of zonder geur of een zogenaamde “Smoke-Ex” reiniger. Hiermee verwijdert u eenvoudig de meest vieze en diepe geuren uit de bekleding en het interieur.

Gebruik voor lederen bekleding enkel de producten die hiervoor zijn ontwikkeld. Goede lederverzorgingsproducten zorgen voor een voeding van het leder, waardoor het soepel blijft. Ook verwijdert het vlekken en wordt het leer beschermt tegen UV-straling en vuil.

Aankoop en advies van auto poetsproducten

Alle producten die u nodig heeft voor de simpele en uitgebreide poetsbeurt van uw auto kunt u voordelig verkrijgen bij 123CarCleaning.nl. Wij rekenen standaard met zeer scherpe prijzen en vaak ook nog met extra kortingen. Daarnaast wordt uw bestelling van € 40,- of meer gratis verzonden!

Twijfelt u welk product het meest voor uw toepassing/voertuig geschikt is of wilt u meer informatie?
Neem gerust contact met ons op, we adviseren u graag.

U kunt ons bereiken via 085 – 0600 123 of info@123carcleaning.nl